KOLBÁSZ MANGÓ CHUTNEY-VAL

Hozzávalók

  • 1 kg sütnivaló kolbász
  • 2 db mangó
  • 2 csokor db friss petrezselyem
  • 1 gramm kaliforniai paprika
  • 10 db méz
  • 0,5 db lilahagyma
  • 0,5 ml édeskömény
  • 5 csipet lime leve

Elkészítés

  1. A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok könnyen megégethetik a kolbászokat. (Gázsütőnél ennek persze nincs jelentősége.)
  2. A rács beállítása után olajozd be kicsit a grillrácsot, majd melegítsd elő a sütőt.
  3. Alacsony hőfokon süsd a kolbászokat körülbelül 10 percig. A vastagabb kolbászokat természetesen tovább kell sütni.
  4. A chutneyhoz kockázd fel édesköményt és a meghámozott mangót, add hozzá az apróra vágott hagymát, paprikát, levélpetrezselymet és ízesítsd mézzel, limelével és a sóval a keveréket. Forrald fel a chutneyt, de ne főzd sokáig. Hagyd kicsit hűlni mielőtt tálalnád a frissen sült kolbász mellé.

Extra tippek:

  • A chutney ízét egyéb fűszernövényekkel is bolondíthatod. Használhatsz  koriander zöldet a petrezselyem helyett vagy belevihetsz egy kis erőset is, ha egy jalapeño felkockázva a szószhoz adsz.