F.A.Q. – GYAKORI KÉRDÉSEK

VISSZA: /TÁMOGATÁS

Összegyűjtöttünk néhány kérdést, melyeket Önök gyakran tesznek fel. A teljesség igénye nélkül  tettük ezt, és ha itt nem bukkan rá a válaszra, akkor hívja ügyfélszolgálatunkat, készséggel állunk rendelkezésére.

1. GRILLEM NEM GYULLAD BE.

Próbáld meg begyújtani a grillt gyufával, ha az égő sikeresen világít, ez a szikráztató gyújtó problémája lesz. (Ezt később az „Ignitor nem működik” című részben is tárgyaljuk.)

Ha a grill nem gyullad be gyufával, akkor más a probléma, és íme néhány lehetséges ok.

LEHETSÉGES OK

MEGOLDÁS

Kifogyott a gáz

Töltse fel, vagy cserélje a gázpalackot!

Az áramlásbiztosítót aktiválták

Olvassa el a használati útmutatóban: „a grill nem melegszik fel".

Regulator rosszul lett csatlakoztatva.

Húzza meg a regulátor jobb csatlakozása érdekében a szelepet.

A Venturi eltömődött vagy rosszul illeszkedik a szelepnyíláshoz

Távolítsa el az égőt, tisztítsa meg a Venturi-csövet és igazítsa vissza a szelepcsatlakozást.

A tömlő meg van csavarva.

Egyenesítse ki a tömlőt úgy, hogy az később is akadálytalan áramlást biztosítson.

A gyújtás nem működik:
Az elektróda a zsírok miatt esetleg oxidálódhat, ez rontja a gyújtó teljesítményét. Hibaelhárítás az alábbi egyszerű lépések végrehajtásával történhet:

1. Először ellenőrizze, hogy csak az elemet kell-e kicserélni. Egyszerűen csavarja le a nyomógombot, vegye ki a régi elemet, és tesztelje a gyújtást egy újjal. Ha pattogó hangot hall, és az égő világít, akkor megoldotta a problémát. Ha továbbra sem gyullad meg, folytassa a 2. lépéssel.

2. Az elektródákhoz való hozzáféréshez el kell távolítania a grillrácsokat és a Flav-R-Wave ™ hőterelőket. Győződjön meg arról, hogy az elektróda vezeték be van-e dugva a gyújtóba és biztonságosan van-e rögzítve az égőhöz. Ez a vezeték megtalálható a kezelőpanel alatt. Tisztítsa meg az elektróda-gyújtó csatlakozási pontját ecsettel vagy óvatosan egy darab csiszolópapírral. Csatlakoztassa újra az elektródát a gyújtóhoz, és tesztelje a gyújtó gomb megnyomásával. Ha nem hallja a gyújtó kattogását, akkor lehet, hogy ki kell cserélnie.

Nyomógomb:
Ellenőrizze, hogy a nyomógomb a megnyomás hatására kattanó hangot ad-e. Ha nem, cserélje ki az elemet, és próbálkozzon újra. Az elem cseréjéhez egyszerűen csavarja ki a nyomógombot, húzza ki a régi elemet, és teszteljen egy újjal. Ha még mindig nem hall egy kattogó hangot, kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

Az elektródák:
Távolítsa el a grillrácsokat és a Flav-R-Wave™ hőterelőket. Győződjön meg arról, hogy az összes elektródavezeték mindkét végén rögzítve van. A vezetékek a kezelőpanel alatt találhatók. Ezután vizsgálja meg az elektródát; nyomja meg a gyújtógombot, hogy lát-e szikrát. Ha nem, próbálja meg megtisztítani az elektróda végét ecsettel vagy óvatosan egy darab csiszolópapírral.

2. Az öntöttvas főzőrács rozsdás. Mit kellene tennem?

A rácsok rozsdásodhatnak, ha azokat nem megfelelően karbantartották. Kövesse a következő a lépéseket a rozsda eltávolításához.

1./ Leégetés
Nyitott fedél mellett fordítsa a vezérlőgombokat a MEDIUM HIGH helyzetbe, és fűtse fel a készüléket. Csukja be a fedelet, és várjon tíz percet. Ez a felesleges ételmaradékokat és olajokat elégeti. Ezután nyissa ki a fedelet, és fordítsa a vezérlőgombokat kikapcsolt helyzetbe. Tisztítsa meg a rácsokat a felesleges ételek és olajok eltávolításával rozsdamentes acél grillkefével.

MEGJEGYZÉS: A rácsok tisztításához csak rozsdamentes acél kefét javaslunk. A rozsdamentes acél sörték tartósak, és a leghatékonyabbak az élelmiszer-részecskék rácsokból történő gyors és egyszerű letakarításához.

2./ Kezelés és leégetés
Vékony réteg étolajat terítsen az öntöttvas rácsok teljes felületére dörzsölő ecsettel vagy misterrel. Ügyeljen arra, hogy a teljes felületet, beleértve az összes sarkot, alaposan bevonja az olaj. MEGJEGYZÉS: Javasoljuk, hogy használjon növényi-, repce-, napraforgó- olajat. NE használjon sózott zsírt, például margarint vagy vajat. Nagyon alacsony hőfokon égnek le, és nem védik meg a rácsokat.

Öntöttvas rácsok tárolása:
Ha a grillt hosszabb ideig nem használja, tárolja öntöttvas rácsait száraz, meleg helyen. A tiszta, száraz sütőrácsok étolajjal való bevonása (szobahőmérsékleten) extra védelmet nyújt a rozsda ellen.

3. Az égőknek nem egyenletes a lángja. Hogyan tudom ezt kijavítani?

Az égő eltömődhet, megakadályozva a megfelelő gáz- és levegőáramlást. Ha kihűlt, vegye ki az égőt és ellenőrizze a csatlakozókat. Ha a nyílások el vannak dugulva, tisztítsa meg puha sörtés kefével. Alternatív módon megtisztíthatja a réseket dróttal, tűvel (vagy más, elég kis eszközzel) – de soha ne fúrjon a fémbe, mert a rések nagyítása károsítja az égőt.

A Venturi cső tisztítása:
Ezután tisztítsa meg az égő Venturi-csöveit. Használjon Venturi-kefét vagy csőtisztítót, és forgatás közben nyomja át az egész csövön. Húzza ki az ecsetet és vizsgálja meg, hogy nincs-e rajta törmelék. Ne feledje, hogy a pókokat vonzza a gázszag, és előfordulhat, hogy a Venturi-csövekbe költöznek. Ennek megakadályozása érdekében győződjön meg arról, hogy a pókvédők folyamatosan védik a légbevezető lyukakat.

4. A gázpalack szabályozója időnként zümmögő hangot ad.

A legtöbb propán készülék-szabályozó gumimembrán segítségével szabályozza a vezérlőszelepekhez juttatáshoz az üzemanyag mennyiségét. Ha a propántartály túl van töltve, vagy kint a szabadtéren forróság van, akkor lehetséges, hogy ez a gumimembrán rezeg, és rezgés közben zümmögő hangot ad ki.

Ez a zaj, bár bosszantó, de ettől a készülék még tökéletesen biztonságos, és a hang idővel elmúlik. Ha viszont a zümmögő hang továbbra is fennáll, akkor érdemes új szabályozót beszerezni.

2. A grillem nem melegszik fel eléggé, és csak korlátozott ideig működik.

Ennek a problémának több oka is lehet. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket:

A./ Kifogyott a gáz?
Először ellenőrizze, hogy nincs-e kifogyva a propángáz.

B./ Szivárgás
Egy másik ok az lehet, hogy a védelmi berendezést aktiválódott. Ennek oka lehet a rendszer szivárgása, vagy az égő szelepe nyitva lehetett a palack megnyitásakor. Szivárgás esetén végezzen szivárgástesztet szappanos víz ecsetelésével az összes csatlakozáson.

C./ QCC1 protokoll
Ha az égő szelepe nyitva volt a palack nyitásakor, akkor aktiválhatta a QCC1 biztonsági funkciót. Ennek kijavításához egyszerűen zárja el a palackot és a grillezőt, majd válassza le a szabályozót a palackról. Csatlakoztassa újra a szabályozót a, majd nagyon lassan kapcsolja vissza a palack gázellátását. Ez visszaállítja a szabályozót, és lehetővé teszi a normális gázáramlást.

2. HOGY KELL SZIVÁRGÁSTESZTET CSINÁLNI?

1./ Győződjön meg arról, hogy a gázellátó szelep és a készülék szelepei is zárt állapotban vannak.

2./ Készítsen szappanoldatot egy rész vízből, egy rész folyékony mosószerből.

3./ Lassan nyissa ki a készülék szelepeit.

4./ Ha buborékokat lát, tehát szivárgást észlel, zárja el a gázellátó szelepet, húzza meg az összes csatlakozást, majd tesztelje újra a készülék csatlakozásait a szappanos oldattal.

5./ Ha a szivárgás továbbra is fennáll, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz segítségért.

6./ Ha készüléke szivárog, kérjük ne használja, csak ha megoldotta a problémát!