FAJITAS

Hozzávalók

  • 220 g marha hátszín
  • fél db fehér hagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 4 db tortilla
  • 2 gerezd lime
  • 60 g tejföl
  • 60 g salsa szósz
  • 15 g chili por
  • 5 g kömény
  • 2 g oregánó
  • 2 g fokhagymás só
  • 30 ml víz

Elkészítés

  1. A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet.
  2. Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.
  3. Melegítsd elő a grillt 200 fokra.
  4. Ha a grill már elég meleg, akkor egy edényt is tegyél fel, hogy felmelegedjen.
  5. Ebbe az előre melegített mélyebb serpenyőbe tegyél egy kis olajat, majd jöhetnek bele a fűszerezett husi csíkok és zöldségek. Egyenletesen terítsd el a serpenyőben, és süsd 4-6 percig az egészet.
  6. Amikor a zöldségek még enyhén roppanósak, vedd le a serpenyőt a grillről, és már tálalhatod is.
  7. Az asztalra helyezett húsra nyomj egy kis lime levet.
  8. Tálalni pedig a következőképpen kell a fogást: a tortilla közepébe kanalazz egy kis húsos keveréket, erre jön egy kanál tejföl, egy kanál salsa és igény esetén egy kis sajt is. A tortillát feltekerve fogyaszd.

Extra tippek:

  • A fajitas nagyon finom akkor is, ha salsa helyett guacamolét készítesz hozzá. Ezzel hasonlóan kell tálalni a fogást, csak a salsa helyett avokádókrém kerül a tejfölre.
  • A legjobb a cheddar sajt a fajitashoz, de akár többféle sajt keveréke is bekerülhet a tortilla tekercsbe.
  • A marha helyett készülhet csirkéből is a fogás, úgy sokkal kímélőbb, de kevésbé karakteres ízű lesz.