A Therma-Cast™ öntött alumíniumból gyártott, 64×43 cm nagyságú sütőterű grillben a rozsdamentes acél rácsok mellett a tervezők még szorítottak helyet egy porcelánbevonatos melegen tartó felületnek is. A zárható grill tágas (és zárható) tárolórésszel és oldalra nyíló, kényelmesen nagy rakodófelülettel érkezik, amelyek ugyancsak rozsdamentes acélból készültek. További biztonsági intézkedésként a grillben található alkatrészeket is bevonták rozsdásodásnak ellenálló cinkkel. A kényelmesen tágas Baron 440-es gázgrill nagyobb társaságokat is képes kiszolgálni a a gyorsan felfűtő és egyenletes sütési hőmérsékletet kínáló 4 db Dual-Tube égőjének és egy oldalégőjének köszönhetően. A szintkiegyenlítővel is felszerelt négykerekes grill masszív termete ellenére is jól mozgatható, akár 360 fokban is elforgatható.
• Higiénikus rozsdamentes felületek
• Elektronikus gyújtó rendszer
• 4 db rozsdamentes acél Dual-Tube ™ égő rendszer
• Rozsdamentes acél Flav-R-Wave ™ hőelosztó rendszer
• Deluxe Accu-Temp ™ hőmérő
• Dura-Bilt™ Porcelán bevonatú melegen tartó rács
• 2,7 kW oldalégő serpenyőnek, lábasnak
• Minőségi anyaghasználat miatt rendkívül jól tartja a hőt
• Kiváló hőtartó képessége miatt kevésbé szennyeződik
• Kerekei révén könnyen mozgatható, de stabilan rögzíthető is
A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok könnyen megégethetik a kolbászokat. (Gázsütőnél ennek persze nincs jelentősége.) A rács beállítása után olajozd be kicsit a grillrácsot, majd melegítsd elő a sütőt.
A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet. Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.
Melegítsd elő a grillt 200 fokra. Ha a grill már elég meleg…
Állítsd fel a keg grillt füstöléshez, amit 120-130 °C-ra kell előmelegíteni. Grillezés előtt fél órával áztasd be a füstöléshez használt mesquite fát. A bordákat készítsd elő a füstöléshez. Tedd őket egy rétegben egy tepsire és dörzsöld be a húsba a mustárt. Egy kevés olívaolajat csöpögtess rájuk és sózd be a bordaszálakat.
A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről. Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül az összes hozzávalót. Ebbe a szószba forgasd bele alaposan a húst, majd a lezárt zacskóban hagyd érlelődni az ízeket. Szobahőmérsékleten 1 óra a minimum pácolási idő…