TISZTÍTÁS – KARBANTARTÁS F.A.Q.

VISSZA: /TÁMOGATÁS

Rendszeresen tisztítsa grill készülékét! A Broil King grillek magas hőfokra felfűthetők, és ezzel a maradékok lerakódások elégnek, de ezek az anyagok még a készülékben maradnak, és el kell időnként ezeket távolítani. Erre szolgálunk jótanácsokkal. 

Hogy kell szakszerűen karbantartani az öntöttvas rácsokat?

Fontos, hogy rendszeresen kezelje az öntöttvas rácsokat. Ez megakadályozza az étel leragadását, megakadályozza a rozsdásodást és növeli a rácsok élettartamát. Az öntöttvas rácsok kenése gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket

Új öntöttvas rácsok üzembehelyezése

1. lépés:Mielőtt használná a grill rácsot, mossa meg háztartási mosószerrel és vízzel. Öblítse le, majd törölközővel törölje szárazra. Ne szárítsa levegőn a rácsokat, és ne mossa őket mosogatógépben sem.

2. lépés:Vékony réteg étolajjal vonja be az öntöttvas rácsok teljes felületét dörzsölő ecsettel vagy olajpermetezővel. Ügyeljen arra, hogy a teljes felületet, beleértve az összes sarkot, alaposan bevonja az olaj!

1. lépés:Most, hogy olajjal kezelte az öntöttvas rácsot, gyújtsa be a sütőt, és működtesse a Med / Low (400F vagy 200C) beállításon 30 percig. Az olaj a felhevült sütőtérben hamarosan tapadásgátló védőréteget hoz létre annak felületén. A rácsok lehűlése után használatra készek.

Grillezőm lángja időnként hirtelen nagyot lobban. Mi lehet a probléma?

Az ételcseppek érintkezésbe kerülhetnek a forró lánggal, ami hirtelen fellángolást okozhat. Néhány ilyen eset normális, de ha ez túl gyakori, akkor lerakódott zsírokra kell gyanakodjunk. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket a jelenség megelőzése érdekében:

1. lépés:Vegye ki a Flav-R-Wave™ hőterelőket, és helyüket, tehát a tartó elemeket tisztítsa meg grillkefével.

2. lépés:Gondoskodjon arról, hogy a grill sütő alja tiszta legyen minden zsírtól vagy sütési törmeléktől mentes, beleértve a csepegtető tálcát is. Az alapos tisztításhoz spahlival vagy grillkefével kaparja meg a főzőlap oldalát és alját, majd ipari porszívóval távolítsa el a hamut és a törmeléket.

3. lépés:Megkísérelheti úgy leégetni a grillrácsokat, hogy megfordítja azokat, mert ilyenkor máshol éri hő, és lehet hogy a kiégetés megszünteti a jelenséget.

Miért tűnik úgy mintha festék peregne a grill fedelének belső oldaláról?

A fedél belseje nincs festve. Idővel a korom felhalmozódhat a sütő fedelén, ami festésnek is tűnhet. Az elszenesedett lerakódás leválhat, így az festékre hasonlíthat. A tisztításhoz egyszerűen távolítsa el a fedelet, enyhén kaparja meg egy késsel vagy grillkefével, és mossa le meleg szappanos vízzel. A legjobb eredmény érdekében tisztítsa fedelének belsejét egész évben, mielőtt a korom felhalmozódása megkezdődne.

A grillrácsaimon fekete olajos korom halmozódik fel. Mi okozhatja ezt?

A fekete lerakódás annak a jele is lehet, hogy az grill készülék Venturi-csövei eltömődhettek.

A gázkészülék csövei eltömődhettek, és nem engedik, hogy elegendő gáz és levegő áramoljon az égőkhöz. Előfordulhat, hogy a grillezőt alaposan meg kell tisztítani. Ehhez kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

1. lépés Ha kihűlt grillje, vegye ki és ellenőrizze a csatlakozókat. Ha a nyílások el vannak dugulva, tisztítsa meg puha sörtés kefével. Alternatív módon kitisztíthatja a lerakódott szennyeződéseket úgy, hogy az eldugult lyukakat egy dróttal/gemkapoccsal átjárhatóvá teszi.

2. lépésEzután tisztítsa meg grillezője Venturi-csöveit. Használjon Venturi-kefét vagy csőtisztítót, és forgatás közben nyomja át az egész csövön.

3. lépésA sütő alján felgyűlt zsír is éghet, kormozhat. Ennek kijavításához távolítsa el a főzőrácsokat és a Flav-R-Wave™ hőterelőket. Használjon rozsdamentes acél grillkefét, és a törmelék fellazításához. Az alapos takarítás érdekében használjon ipari porszívót a hamu és a törmelék eltávolításához.

Hogy tisztítsam meg kívülről a grillezőt?