GRILLEZÉSI MÓDOK

A grillezésnek többféle módja van: közvetlen grillezés, indirekt sütés, a rotisserie grill, a sütőlapon sütés, és a füstölés. Használja ezeket a módszereket, hogy a lehető legtöbbet hozza ki grilléből, és hogy lenyűgözze vendégeit!

KÖZVETLEN GRILLEZÉS

A közvetlen grillezés egyszerű, csak kövesse az alábbi ajánlásainkat. A közvetlen grillezés ideális a legtöbb apró egyszeri adaghoz, például steakhez, karajhoz, halhoz, hamburgerhez, kolbászhoz, kebabhoz vagy bármilyen más gyorsan elkészíthető ételhez.

1. Melegítse elő a grilljét HIGH beállítással!
2. Drótkefével távolítsa el a főzőlapon található maradványokat!
3. Permetezzen vagy ecseteljen növényi olajat, hogy megakadályozza az ételek tapadását!
4. Csökkentse a hőt a kívánt hőmérsékletre. KÖZEPES beállítást alkalmazzon !
5. Helyezze a húst/élelmet a rácsokra!

KÖZVETETT (INDIREKT) GRILLEZÉS

A grillezés indirekt módszere nagyobb húsdarabok, például sültek vagy baromfik főzésére szolgáló technika. Ahogy a neve is mutatja, az ételt nem közvetlenül a hő felett grillezik, hanem az étel körül keringő forró levegővel. Ez a beállítás azt is jelenti, hogy nincs szükség az étel megfordítására.

A gyümölcslé és más ételek leve lecsöpög, és összekeveredik a csepegtető edény tartalmával. Ez a keverék elpárolog, finom ízeket kölcsönöz a grillben készülő ételeknek, és puha, zamatos sültet, csirkét vagy pulykát biztosít.

1. Vegye ki a grill készülékből a rácsokat, és helyezze a csepegtető edényt vagy edényeket a grillező aljába!
2. Öntsön vizet vagy más főzőfolyadékot, például gyümölcslevet vagy bort a csepegtető edénybe!
3. Helyezze vissza a főzőrácsokat!
4. Melegítse elő a grillt HIGH beállításon 10 percig, majd állítsa a hő közepes vagy közepes / alacsony szintre!
5. Permetezze ecsetelje meg a rácsokat étolajjal, majd helyezze el a húst a csepegtető edény fölött!
6. Csukja be a fedelet, és lazítson, míg az étel finom ízűvé válik!

ROTISSERIE GRILLEZÉS (FORGÓNYÁRS)

A hús állandó forgatása a rotisserie főzés során lehetővé teszi, hogy az étel természetes nedvei folyamatosan öntözzék a húst, ami kivételesen nedves és lágy grill ételt eredményez. A rotisserie főzéshez a legjobb húsdarabok szorosan megkötött, kicsontozott vagy csont nélküliek; bár úgy is használhat csontos húst, ha gondosan kiegyensúlyozza a nyárson.

A GRILL ELRENDEZÉSE
1. Szükség esetén vegye le a sütőrácsokat és a melegítő állványokat a grillről
2. Tegyen egy csepegtető edényt a sütő alá, úgy, hogy az a sült közepe alá kerüljön
3. Melegítse elő a barbecue-t rotisserie égővel 10 percig a MEDIUM HIGH módban!
A HÚS ELHELYEZÉSE
1. Csúsztassa az egyik nyársvillát a rúdra, és szorosan húzza meg
2. Helyezze a nyárspálcát hosszában a sült közepébe, és rögzítse a helyén a másik villával
3. Húzza meg biztonságosan a villát
VIZSGÁLJA MEG, HOGY A HÚS KÖNNYEN FOROG
1. Lazítsa meg a mérleget!
2. hagyja, hogy a sült nehezebb oldala lefelé forduljon!
3. Az ellensúlyozáshoz állítsa a mérleget a legmagasabb pontra, és húzza meg
4. Helyezze a grill rudat a forgómotorba, és kapcsolja be a forgómotort
5. Ellenőrizze, hogy a hús simán fordul-e főzés közben, és szükség szerint állítsa be az egyensúlyt!

Megjegyzés: Soha ne hagyja szárazon a csepegtető edényt, mert ez tüzet okozhat. Tartson kéznél egy kancsó forró vizet, és amikor a víz kifogy, gondosan töltse fel a csepegtető edényt forró vízzel, de melegfogó kesztyű használatával, hogy megvédje a kezét az éstől.

GRILLEZÉS SÜTŐLEMEZEN

Az ételek grillezésének másik egyedülálló és finom módja egy fa sütőlemez használata. Ez egy biztos módja annak, hogyrendkívüli eredményeket érjünk el. A fa anyagából közvetlenül a meggyújtott égő fölött keletkező füst felülmúlhatatlan grillezett ízt kölcsönöz a húsnak.

1. Áztassa vízben legalább egy órán át a fa sütőlemezt, és szárítsa meg!
2. Előmelegítse grilljét HIGH beállításon 10 percig!
3. Kenje meg a deszka mindkét oldalát olívaolajjal, majd tegye rá a fűszerezett húst!
4. Helyezze a deszkát a grillre közvetlenül a meggyújtott égő fölé, és csökkentse a hőt MEDIUM-LOW-ra!
5. Süsse a húst a kívánt mértékig!
6. A cédrus falap ideális a lazac számára, de ne féljen más húsokat kipróbálni vele. A sertés kiváló ízt kap a juhar deszkán, a bárány pedig igen finom lesz az égeren.

Megjegyzés: Ügyeljen arra, hogy körültekintően kezelje a deszkát grillezés után, és hogy a dobás előtt teljesen kiolt.