GRILL TECHNIKÁK

A tökéletes grillezett ételek elkészítése könnyű, ha betartjuk a sütés alapvető szabályait! Jelenlegi útmutatóink segítenek Önnek a legjobb steak elkészítésében!

A TÖKÉLETES STEAK ELKÉSZÍTÉSE

A tökéletes steak-hez kövesse a következőket! A klasszikus steaket a sütés során 90 fokban megforgatva “rácsos" mintázattal sütjük át!

1.

Süsse át a húst először 45 fokos szögben!

2.

Forgassa meg a hosszanti “tengelye" körül, és süsse át úgy is!

3.

Ezután vízszintesen forgassa meg!

4.

Forgassa meg a hosszanti “tengelye" körül, és süsse át úgy is!

SÜTÉSI IDŐK

Ezek a feltüntetett idők hozzávetőlegesek, és változhatnak a sült vastagságától és az étel eredeti hőmérsékletétől. A legjobb eredmény elérése érdekében először melegítse a húst szobahőmérsékletőre, mielőtt a grillre helyezné. A vékonyabb hús gyorsabban készül el, mint a vastagabb.

HÚS TÍPUS

Szükséges beállítás

Sütési idő (kb.)

Belső hőfok

Marha

Angolos

Medium – Med./Low

18-20 perc/lb

130°F/55°C

Félig átsült

Medium – Med./Low

20-22 perc/lb

140°F/60°C

Közepes

Medium – Med./Low

22-25 perc/lb

150°F/66°C

Átsütött

Medium – Med./Low

25-30 perc/lb

160°F/71°C

Sertés

Közepes

Medium – Med./Low

20-25 perc/lb

160°F/71°C

Átsütött

Medium – Med./Low

25-30 perc/lb

170°F/77°C

Bárány

Angolos

Medium – Med./Low

18-20 perc/lb

135°F/57°C

Közepes

Medium – Med./Low

20-25 perc/lb

145°F/63°C

Szárnyas

Egész csirke

Medium – Med./Low

18-20 perc/lb

180°F/83°C

Egész pulyka

Medium – Med./Low

18-20 perc/lb

170°F/77°C

BELSŐ HŐMÉRSÉKLET

Type of Meat Smoking Temp (Fahrenheit) Time to Complete Finished Temp (Fahrenheit)

Szegy (szeletelve)

107°C

1.5 óra/lb

82°C

Szegy (szeletelve)

107°C

1.5 óra/lb

90°C

Marhaborda

107°C

3 óra

80°C

Sertés comb (szeletelve)

107°C

1.5 óra/lb

80°C

Sertés comb (szeletelve)

107°C

1.5 óra/lb

88°-96°C

Egész csirke

120°C

4 óra

75°C

Csirkecombok

120°C

1.5 óra

75°C

Csirke negyedek

120°C

3 óra

75°C

Egész pulyka

115°C

6.5 óra

77°C

Pulykacomb

120°C

4 óra

77°C

Boudin

110°C

2.5 óra

74°C

Kolbász

110°C

3 óra

72°C

Pogácsák

107°C

3 óra

74°C

Vagdalt

120°C-150°C

3 óra

72°C

Kis fasírt

107°C

1 óra

74°C

Csontos sertésborda

107°C-115°C

6 óra

78°C

Borda

107°C-115°C

5 óra

75.5°C

Füstölt kukorica

107°C

1.5-2 óra

NA

Füstölt burgonya

107°C

2-2.5 óra

NA