GRILL TECHNIKÁK
VISSZA: /GRILL TUDÁSBÁZIS
A tökéletes grillezett ételek elkészítése könnyű, ha betartjuk a sütés alapvető szabályait! Jelenlegi útmutatóink segítenek Önnek a legjobb steak elkészítésében!
A TÖKÉLETES STEAK ELKÉSZÍTÉSE
A tökéletes steak-hez kövesse a következőket! A klasszikus steaket a sütés során 90 fokban megforgatva „rácsos" mintázattal sütjük át!
SÜTÉSI IDŐK
Ezek a feltüntetett idők hozzávetőlegesek, és változhatnak a sült vastagságától és az étel eredeti hőmérsékletétől. A legjobb eredmény elérése érdekében először melegítse a húst szobahőmérsékletőre, mielőtt a grillre helyezné. A vékonyabb hús gyorsabban készül el, mint a vastagabb.
HÚS TÍPUS |
Szükséges beállítás |
Sütési idő (kb.) |
Belső hőfok |
|
---|---|---|---|---|
Marha |
Angolos |
Medium – Med./Low |
18-20 perc/lb |
130°F/55°C |
Félig átsült |
Medium – Med./Low |
20-22 perc/lb |
140°F/60°C |
|
Közepes |
Medium – Med./Low |
22-25 perc/lb |
150°F/66°C |
|
Átsütött |
Medium – Med./Low |
25-30 perc/lb |
160°F/71°C |
|
Sertés |
Közepes |
Medium – Med./Low |
20-25 perc/lb |
160°F/71°C |
Átsütött |
Medium – Med./Low |
25-30 perc/lb |
170°F/77°C |
|
Bárány |
Angolos |
Medium – Med./Low |
18-20 perc/lb |
135°F/57°C |
Közepes |
Medium – Med./Low |
20-25 perc/lb |
145°F/63°C |
|
Szárnyas |
Egész csirke |
Medium – Med./Low |
18-20 perc/lb |
180°F/83°C |
Egész pulyka |
Medium – Med./Low |
18-20 perc/lb |
170°F/77°C |
BELSŐ HŐMÉRSÉKLET
Type of Meat | Smoking Temp (Fahrenheit) | Time to Complete | Finished Temp (Fahrenheit) |
---|---|---|---|
Szegy (szeletelve) |
107°C |
1.5 óra/lb |
82°C |
Szegy (szeletelve) |
107°C |
1.5 óra/lb |
90°C |
Marhaborda |
107°C |
3 óra |
80°C |
Sertés comb (szeletelve) |
107°C |
1.5 óra/lb |
80°C |
Sertés comb (szeletelve) |
107°C |
1.5 óra/lb |
88°-96°C |
Egész csirke |
120°C |
4 óra |
75°C |
Csirkecombok |
120°C |
1.5 óra |
75°C |
Csirke negyedek |
120°C |
3 óra |
75°C |
Egész pulyka |
115°C |
6.5 óra |
77°C |
Pulykacomb |
120°C |
4 óra |
77°C |
Boudin |
110°C |
2.5 óra |
74°C |
Kolbász |
110°C |
3 óra |
72°C |
Pogácsák |
107°C |
3 óra |
74°C |
Vagdalt |
120°C-150°C |
3 óra |
72°C |
Kis fasírt |
107°C |
1 óra |
74°C |
Csontos sertésborda |
107°C-115°C |
6 óra |
78°C |
Borda |
107°C-115°C |
5 óra |
75.5°C |
Füstölt kukorica |
107°C |
1.5-2 óra |
NA |
Füstölt burgonya |
107°C |
2-2.5 óra |
NA |