A Broil King gázgrillek Regal sorozatának második legnagyobb darabja az impozáns mérettel rendelkező Regal 590 Pro. Tekintélyt parancsoló megjelenésénél már csak a belső erényei nyűgözhetik le jobban a grillezést szerető közönséget. A Regal 590-et a profi szakácsok igényeinek messzemenő figyelembevételével tervezték, így sem a Broil King-től megszokott elsőosztályú alapanyagokban, sem széleskörű funkciók kínálatát látva nem lehet rá panasz. A porcelánbevonatos melegítő rácsok mellett a sütőtérben egyaránt megtalálható a rozsdamentes acélrács, a rozsdamentes hő-és zsírterelő Flav-R-Wave és 5 kiváló teljesítményű égőfej. Ennek a grillnek nem okoz gondot a nagyobb társaságok élelmezése, és a változó időjárási viszonyoknak is ellenáll. Működése könnyen szabályozható, óraműpontossággal dolgozik és a grillezés mellett a füstölés és a BBQ terepén is példás nagyszerűséggel áll helyt.
• Gázüzemű grillsütő
• Elektronikus gyújtó rendszer
• 5 db rozsdamentes acél Dual-Tube ™ égő rendszer
• Rozsdamentes acél Flav-R-Wave ™ hőelosztó rendszer
• Porcelán bevonatú tároló polc
• Minőségi anyaghasználat miatt rendkívül jól tartja a hőt
• Kiváló hőtartó képessége miatt kevésbé szennyeződik
• Kerekei miatt könnyen mozgatható, de rögzíthető is
• Higiénikus rozsdamentes felületek
• Deluxe Accu-Temp ™ hőmérő
• Forgó grillnyárs elektromos motorral a nagy sütőtérben
A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok könnyen megégethetik a kolbászokat. (Gázsütőnél ennek persze nincs jelentősége.) A rács beállítása után olajozd be kicsit a grillrácsot, majd melegítsd elő a sütőt.
A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet. Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.
Melegítsd elő a grillt 200 fokra. Ha a grill már elég meleg…
Állítsd fel a keg grillt füstöléshez, amit 120-130 °C-ra kell előmelegíteni. Grillezés előtt fél órával áztasd be a füstöléshez használt mesquite fát. A bordákat készítsd elő a füstöléshez. Tedd őket egy rétegben egy tepsire és dörzsöld be a húsba a mustárt. Egy kevés olívaolajat csöpögtess rájuk és sózd be a bordaszálakat.
A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről. Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül az összes hozzávalót. Ebbe a szószba forgasd bele alaposan a húst, majd a lezárt zacskóban hagyd érlelődni az ízeket. Szobahőmérsékleten 1 óra a minimum pácolási idő…