A Regal 400-as szériájának legnagyobb gázgrillje nem is annyira méretével, mint inkább minőségi felszereltségével hódít. Bár a 68 x 49 cm-es sütőfelület, az oldalégő és a nyárson sütő szett is rengeteg lehetőséget rejt magában, mégis az ezt keretbe foglaló rozsdamentes acél szerkezet, a tartós és könnyen használható porcelán bevonatos melegítő, a rozsdamentes acél rácsok és az egyenletes hőeloszlást nyújtó, erős Dual-Tube égők jelentik a Regal 490 Pro lelkét. Méretében és konstrukciójában az Imperial 490-re hasonlít a gázgrill, de ez porcelán bevonatos öntöttvas rácsokkal és a gázcserét megkönnyítő kihúzható tárolórésszel érkezik. A négy égővel, oldal és rotiserrie égővel felszerelt grillt a teljesen zárt raktér, a könnyű hőfokbeállítás, a kiváló hőtartó képesség és a gyors begyújtást lehetővé tevő Sure-Lite rendszer teszi teljessé. A minőségi alapanyagokból gyártott Regal 490 Pro 10 éves égő garanciával kapható, míg a többi alkatrészhez és a festéshez két éves garancia jár.
• Gázüzemű grillsütő
• Elektronikus gyújtó rendszer
• Rozsdamentes acél Dual-Tube ™ égő rendszer
4 db
• Rozsdamentes acél Flav-R-Wave ™ hőelosztó rendszer
• 4,5 kW rozsdamentes acél hátsó grillező égő
• Deluxe Accu-Temp ™ hőmérő
• Porcelán bevonatú melegen tartó rács
• 3 kW oldalégő serpenyőnek, lábasnak
• Prémium rotisserie szett
• Flav-R-Wave™ sütőrendszer
• Pontos hőmérséklet szabályozás
• Forgó grillnyárs elektromos motorral a nagy sütőtérben
• Minőségi anyaghasználat miatt rendkívül jól tartja a hőt
• Kiváló hőtartó képessége miatt kevésbé szennyeződik
• Kerekei miatt könnyen mozgatható, de rögzíthető is
A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok könnyen megégethetik a kolbászokat. (Gázsütőnél ennek persze nincs jelentősége.) A rács beállítása után olajozd be kicsit a grillrácsot, majd melegítsd elő a sütőt.
A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet. Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.
Melegítsd elő a grillt 200 fokra. Ha a grill már elég meleg…
Állítsd fel a keg grillt füstöléshez, amit 120-130 °C-ra kell előmelegíteni. Grillezés előtt fél órával áztasd be a füstöléshez használt mesquite fát. A bordákat készítsd elő a füstöléshez. Tedd őket egy rétegben egy tepsire és dörzsöld be a húsba a mustárt. Egy kevés olívaolajat csöpögtess rájuk és sózd be a bordaszálakat.
A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről. Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül az összes hozzávalót. Ebbe a szószba forgasd bele alaposan a húst, majd a lezárt zacskóban hagyd érlelődni az ízeket. Szobahőmérsékleten 1 óra a minimum pácolási idő…