Az újonnan kialakított Broil King Monarch sorozat célja, hogy elcsavarja a fejed! A Broil King minden költségvetéshez igazoldi tudó grillsütőket gyárt, természetes megtartva eközben a tőle elvárható állandó magas minőséget. Ez a kijelentés méltán társítható a Monarch sorozat gázgrilljeihez is.
Minden grillsütő egy rozsdamentes aluminium öntmény házzal, nagy teljesítményű Dual Tube izzóval és tartós rozsdamentes alkatrésszel van ellátva. Az újonnan kialakított Monarch 390 egy stílusos, összecsukható rakodó polccal, valamint az alsó kocsin egy ajtóval van felszerelve, segítve ezzel a gázpalack egyszerű kicserélést. Megbízható és praktikus társa lesz a kerti grillezés folyamán.
– Elektronikus gyújtás
– Deluxe Accu-Temp ™ hőmérő
– Rozsdamentes acél kezelőpanel és lerakó rész
– Stílusos rozsdamentes acél fűszertartó
– Fekete acél ajtók, zárt tároló
– Teherbíró, fixálható kerekek
– Öntött vas rács
– Rozsdamentes acél Flav-R-Wave ™ rendsz. (hőelosztó és zsírterelő)
A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok könnyen megégethetik a kolbászokat. (Gázsütőnél ennek persze nincs jelentősége.) A rács beállítása után olajozd be kicsit a grillrácsot, majd melegítsd elő a sütőt.
A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet. Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.
Melegítsd elő a grillt 200 fokra. Ha a grill már elég meleg…
Állítsd fel a keg grillt füstöléshez, amit 120-130 °C-ra kell előmelegíteni. Grillezés előtt fél órával áztasd be a füstöléshez használt mesquite fát. A bordákat készítsd elő a füstöléshez. Tedd őket egy rétegben egy tepsire és dörzsöld be a húsba a mustárt. Egy kevés olívaolajat csöpögtess rájuk és sózd be a bordaszálakat.
A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről. Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül az összes hozzávalót. Ebbe a szószba forgasd bele alaposan a húst, majd a lezárt zacskóban hagyd érlelődni az ízeket. Szobahőmérsékleten 1 óra a minimum pácolási idő…