Az elegáns kivitelezésű Monarch széria második legkisebb grillre, mely kivételes minőségének köszönhetően nem vall kudarcot semmilyen időjárásban, semmilyen terepen. A rozsdamentes alumínium grilltestet erős égőfejek avatják igazi grillé, melyek képesek megbirkózni minden sütőhelyzettel. A három Dual-Tube égőfej mellé, a 340-es grillen már egy oldalégő is található, ami szószok, alaplevek főzésére nyújt kiváló lehetőséget. A Broil King gázgrillektől megszokott minőségi alapanyag használatot a Monarch sorozatra jellemző két nagy és két kis kerekes láb egészíti ki, ami miatt könnyen mozgatható ez a típus is. A grillhez egy (az oldalégő mellőzése esetén kettő) oldalpolc csatlakozik és a zárt rakodótér is a szokásos. A grill oldalán található – grilleszközöz számára kialakított – akasztók mellett érdemes még megemlíteni a megfordítható grillrácsokat, amellyel a Monarch 340 érkezik. Minőség, megjelenés és megbírhatóság: ez a Monarch gázgrill.
• Gázüzemű grillsütő
• Elektronikus gyújtó rendszer
• Rozsdamentes acél Dual-Tube ™ égő rendszer
3 db
• Oldalégő
• Rozsdamentes acél Flav-R-Wave ™ hőelosztó rendszer
• Deluxe Accu-Temp ™ hőmérő
• Porcelán bevonatú melegen tartó rács
• 3 kW oldalégő serpenyőnek, lábasnak
• Minőségi anyagai miatt rendkívül jól tartja a hőt
• Kiváló hőtartó képessége miatt kevésbé szennyeződik
• Kerekei miatt könnyen mozgatható, de stabilan rögzíthető
A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok könnyen megégethetik a kolbászokat. (Gázsütőnél ennek persze nincs jelentősége.) A rács beállítása után olajozd be kicsit a grillrácsot, majd melegítsd elő a sütőt.
A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet. Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.
Melegítsd elő a grillt 200 fokra. Ha a grill már elég meleg…
Állítsd fel a keg grillt füstöléshez, amit 120-130 °C-ra kell előmelegíteni. Grillezés előtt fél órával áztasd be a füstöléshez használt mesquite fát. A bordákat készítsd elő a füstöléshez. Tedd őket egy rétegben egy tepsire és dörzsöld be a húsba a mustárt. Egy kevés olívaolajat csöpögtess rájuk és sózd be a bordaszálakat.
A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről. Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül az összes hozzávalót. Ebbe a szószba forgasd bele alaposan a húst, majd a lezárt zacskóban hagyd érlelődni az ízeket. Szobahőmérsékleten 1 óra a minimum pácolási idő…