Ez a sorozat magasságában alacsonyabb sütőtérrel került kialakításra, ami gyorsabb felfűtést eredményez. A rozsdamentes acélégőkből ez a grill típus néggyel rendelkezik, amelyek egymástól függetlenül vagy akár egyszerre is működtethetőek, és amit kiegészít a bal oldalon elhelyezett oldalégő. Könnyen beindítható és gyorsan felfűt, de a legjobb tulajdonsága az egyenletes hőeloszlása, ami nagyobb húsok, egész szárnyasok sütésére is alkalmassá teszi. Az alumínium sütőtér nagyszerű hőtároló, ezt egészíti ki a légkeveréses technika. A fekete porszórt festéssel a gyártó azoknak kedveskedne, akik a fémszínű típusokat túl ridegnek vélik.
11.4 kW égő rendszer rozsdamentes acélból
2.7 kW rozsdamentes acél oldalégő
2850 cm2 fő grillezés felület
1300 cm2 porcelán bevonatú öntöttvas rácsok
Flav-R-Wave grill nemesacél rendszerek
Négy rozsdamentes acél égő
Lineáris-Flow szelep
Sure-Lite elektronikus gyújtó
Deluxe Accu-Temp ™ hőmérő
Dupla rozsdamentes acél tető öntött alumíniumból
Dura-Bilt porcelán zománcozott grillező
Vezérlőpult és oldalsó asztal rozsdamentes acélból
A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok könnyen megégethetik a kolbászokat. (Gázsütőnél ennek persze nincs jelentősége.) A rács beállítása után olajozd be kicsit a grillrácsot, majd melegítsd elő a sütőt.
A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet. Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.
Melegítsd elő a grillt 200 fokra. Ha a grill már elég meleg…
Állítsd fel a keg grillt füstöléshez, amit 120-130 °C-ra kell előmelegíteni. Grillezés előtt fél órával áztasd be a füstöléshez használt mesquite fát. A bordákat készítsd elő a füstöléshez. Tedd őket egy rétegben egy tepsire és dörzsöld be a húsba a mustárt. Egy kevés olívaolajat csöpögtess rájuk és sózd be a bordaszálakat.
A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről. Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül az összes hozzávalót. Ebbe a szószba forgasd bele alaposan a húst, majd a lezárt zacskóban hagyd érlelődni az ízeket. Szobahőmérsékleten 1 óra a minimum pácolási idő…