A Baron sorozat közepes méretű modelljei közé tartozik a négy égőfejes + felső égős Baron 490 gázgrill. Bal oldalán hagyományos főzésre alkalmas gázégő található. A kiváló alapanyagokból gyártott modell remek hőszigetelő képességekkel bír, melyek lehetővé teszik, hogy minimális felfűtéssel is hatékonyan dolgozzon. Az öntött alumínium sütőteret rozsdamentes acél rácsok teszik legyőzhetetlenné a kerti sütögetések terén. A gázgrill kétajtós tárolószekrénnyel és két oldalsó rakodó polccal érkezik, amelyek egyaránt szolgálják a praktikumot és a kényelmet. A Baron 490 hozza a Broil King gázgrillek precizitását, a könnyű hőfokszabályozását és a minden húsfélével tökéletesen dolgozó Dual-Tube égőfejeket. Az elsősorban városi környezetbe szánt elegáns grill kisebb teraszokra is ideális, karbantartása egyszerű, mozgatása mindenki számára egyszerűen megoldható strapabíró kerekeinek hála. A grill beépített rotiserrie szettel érkezik, hogy a nyárson sütés se maradjon ki a grillrepertoárból.
Rozsdamentes acél Dual-Tube ™ égő rendszer –
3 db
Rozsdamentes acél oldalsó égő 2,7 kW
4 db
4,4 kw-os rozsdamentes acél hátsó grillező égő
Dura-Bilt™ Porcelán bevonatú melegen tartó rács
Öntött vas rács
Rozsdamentes acél Flav-R-Wave ™ rendszer (hőelosztó és zsírterelő)
A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok könnyen megégethetik a kolbászokat. (Gázsütőnél ennek persze nincs jelentősége.) A rács beállítása után olajozd be kicsit a grillrácsot, majd melegítsd elő a sütőt.
A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet. Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.
Melegítsd elő a grillt 200 fokra. Ha a grill már elég meleg…
Állítsd fel a keg grillt füstöléshez, amit 120-130 °C-ra kell előmelegíteni. Grillezés előtt fél órával áztasd be a füstöléshez használt mesquite fát. A bordákat készítsd elő a füstöléshez. Tedd őket egy rétegben egy tepsire és dörzsöld be a húsba a mustárt. Egy kevés olívaolajat csöpögtess rájuk és sózd be a bordaszálakat.
A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről. Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül az összes hozzávalót. Ebbe a szószba forgasd bele alaposan a húst, majd a lezárt zacskóban hagyd érlelődni az ízeket. Szobahőmérsékleten 1 óra a minimum pácolási idő…