Az ideális családi méretű Baron 340 kategóriájának egyik legsikeresebb grillsütője. A mély Therma-Cast™ öntött alumínium sütőtér és a rozsdamentes acél rácsok gondoskodnak a megfelelő hőszigetelésről, mely a kiváló végeredmény egyik záloga. A tágas tároló szekrény, a nagyméretű, porszórt festéssel ellátott acélból készült, lehajtható oldalsó polc elegendő helyet biztosítanak az alapanyagoknak és a grill eszközöknek, és lehajthatóak, amikor a helyigény miatt a méret csökkentésére van szükségünk. A BARON 340 készülék nagyszerű választás minden különleges igényű grillezőnek.
• Gázüzemű grillsütő
• Elektronikus gyújtó rendszer
• Rozsdamentes acél Dual-Tube ™ égő rendszer
3 db
• Rozsdamentes acél Flav-R-Wave ™ hőelosztó rendszer
• Deluxe Accu-Temp ™ hőmérő
• Porcelán bevonatú melegen tartó rács
• Minőségi anyagai miatt rendkívül jól tartja a hőt
• Kiváló hőtartó képessége miatt kevésbé szennyeződik
• Kerekei miatt könnyen mozgatható, de stabilan rögzíthető
A kolbász sütéséhez a rács egyik felét emeld kicsit meg, hogy a dőlve felhelyezett húsok zsírja ne közvetlenül a faszénre csepegjen, mert a hirtelen felcsapó lángok könnyen megégethetik a kolbászokat. (Gázsütőnél ennek persze nincs jelentősége.) A rács beállítása után olajozd be kicsit a grillrácsot, majd melegítsd elő a sütőt.
A fajitas fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a chiliport az őrölt köménnyel és az oregánóval, majd add hozzá a fokhagymás sót és a vizet. Az így elkészített páccal öntsd le a lezárható zacskóba helyezett, csíkokra vágott húst, hagymát és paprikákat. Jól rázd össze az egészet, majd tedd félre pihenni.
Melegítsd elő a grillt 200 fokra. Ha a grill már elég meleg…
Állítsd fel a keg grillt füstöléshez, amit 120-130 °C-ra kell előmelegíteni. Grillezés előtt fél órával áztasd be a füstöléshez használt mesquite fát. A bordákat készítsd elő a füstöléshez. Tedd őket egy rétegben egy tepsire és dörzsöld be a húsba a mustárt. Egy kevés olívaolajat csöpögtess rájuk és sózd be a bordaszálakat.
A hús előkészítésekor vágd le a felesleges zsírt a szeletekről. Egy zárható műanyag zacskóban keverd össze a pác elemeit, vagyis a húson kívül az összes hozzávalót. Ebbe a szószba forgasd bele alaposan a húst, majd a lezárt zacskóban hagyd érlelődni az ízeket. Szobahőmérsékleten 1 óra a minimum pácolási idő…